diumenge, 22 de juny del 2014

After Dark


Com no podia ser d'altra manera, una història envoltada de fantasia, amb dos protagonistes principals: La Mari i en Takahashi i amb diferents històries i personatges entrelligats, però que no sempre arriben a trobar-se, com és d'esperar quan les seves vides s'esdevenen en universos paral·lels, onírics en què el lector no és més que un espectador, "un punt de vista" i com a tal s'ha de comportar: no pot intervenir, ni parlar, només observar o espiar.

Comença gairebé a la mitja nit....


I finalitza en fer-se de dia.




Al llarg de tot el relat, que té molta semblança a un guió cinematogràfic, l'autor ens repeteix un cop i un altre que només som un punt de vista

L'HABITACIÓ ESTÀ A LES FOSQUES. Els ulls, però, s'acostumen a poc a poc a la foscor (...) Ens convertim en un sol punt de vista i l'observem...
(...)
L'HABITACIÓ DE L'ERI ASAI.
No ha canviat res. La imatge de l'home assegut...
Al cap d'una estona, la càmera ve cap al davant i enfoca el rostre de l'home...
(...)
EL NOSTRE PUNT DE VISTA torna a ser a l'habitació de l'Eri Asai...
(...)
Només ens hem de separar del cos, deixar la substància enrere i adoptar un punt de vista conceptual (...) Així ens convertim en un simple punt de vista i travessem la pantalla que separa els dos mons...

En la línia habitual dels personatges masculins, el retrat de'n Takahashi, és el d'un noi sensible i delicat, amb un toc un tant femení:

Ja sé que sona estrany, però hi ha gent que es pensa que soc gai. Fins i tot a vegades, pel carrer, m'aborden nois que no conec. 

I podem concloure que no tot és blanc o negre, ni tampoc claror o foscor, és així també que no podem simplificar la divisió entre bons i dolents. Tot és molt relatiu, tot dependrà del punt de vista, de les nostres respectives experiències prèvies:

No crec que la nostra vida es pugui dividir tan fàcilment entre el que és clar i el que és fosc. -diu- [En Takahashi]. Entremig hi ha una zona d'ombres. I admetre i entendre aquesta zona d'ombres és el que fa una intel·ligència íntegra. I per tenir una intel·ligència íntegra es necessita temps i esforç. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada