dilluns, 21 de maig del 2018

Òdena

Marc Sellarès tallant l´última creu 

El diumenge 26 de juliol de 2015 començava un incendi devastador a  Òdena. A hores d'ara, almenys que jo sàpiga, no s'ha descobert l'origen del foc que va afectar 1.293 hectàrees entre l'Anoia i el Bages.

Sortosament no hi van haver víctimes i les tasques d'extinció van durar quatre dies. Tot i el temps passat, els danys són ben palesos.

El 2016 va sorgir la notícia: L'artista i bomber Marc Sellarés, que en el moment del foc era de vacances a la Vall d'Aran, i que es va desplaçar fins el lloc per tal d'ajudar en el que calgués, trasbalsat pel que va viure, va decidir fer un homenatge en record d'aquells dies. Tot sol i amb només una serra,  martell, claus i una escala, va confegir el que coneixerem com el Bosc de les Creus. Està composat per 1.293 creus, tantes com les hectàrees que el foc va destruir.

Aquest diumenge ho vaig visitar i encara impactada per la bellesa i l'aspror del paisatge, vull deixar la meva constància per encoratjar-vos a que si en teniu oportunitat ho visiteu. No us deixarà indiferents.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada